Известие

Collapse
No announcement yet.

GTV-то ми "киха"!!...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• GTV-то ми "киха"!!...

Здравейте на всики.Нов проблем който се надявам да е малък.От 1-2 седмици насам понякга колата не ми пали от парвия път(паля я без газ),но от втория път без отказ.Почва на 1200 оборота някаде и до 1-2 мин пада на около 800(това според мен е нормално).Проблема не ми е чак толкова до това че не ми пали от първия път,а в това че в момента на завъртането на ключа се чува едно "кихане" отпред в мотора и запалва."Настина" ли какво и стана незнам!.

хаха да ти кажа честно имам една 206-ца..и тя КИХА така като я паля...Нямам представа от какво се получава това..., но Пежото е живо и здраво така че не вярвам да е нещо сериозно...
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

това е нешто шалтер бендикс ......... нешто по стартера ...

Comment

Може и някоя свещ нещо кабелче, само сутрин като е студена ли ти го прави или при всяко палене?
        landikar
        Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

TaNo карам я 1-2 дена в седмицата и когато я паля няма значение дали е сутрин или вечер то сега времето си е студено.Идеята е,че когато колата е работила и след това си я запаля не ми го е правила това "кихане",а и не ми го прави винаги когато я паля студена(понякога само).Това нещо може ли да е от центровката?Или от това,че ми смениха ангренажа без пети.По принцип колата е пушка и не мисля да я карам на майстор.Майстора който ми прави колата ми каза "Това е нормално за Алфите"затова споделям във форума защото ми е интересно....

Comment

Да ти кажа и пежото ми го правеше като не е палено от повечко време...според мен е нещо нормално не се притеснявай
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от zonc Покажи съобщение
              ,че ми смениха ангренажа без пети.....
              Това май ще да е проблема, едва ли майстора е нацелил центровката, за мен кихане, пукане и тем подобни отколонения от работата на ДВГ-то не са нормални, най-добре я закарай на някой от сервизите рекламирани тук за проверка на зацепването на ремъците.........или някой от Пловдив да те насочи към сервиз в който знаят какво да правят с АЛФА .
              Last edited by Доко; d.m.y г., 23:52.

Comment

не е в центровката проблема. на мен ми презацепваха наскоро ремъците с пети в Екстрийм и пак пали от втория път. Винаги. иначе си е екстра колата ама защо го прави нямам идея.
                няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Това за паленето от 2-рия път в една тема май се изказа мнение, че е от НЕдостатъчно налягане...демек от 2-рия път като врътнеш ключа помпата е направила по-добро налягане и пали....Звучи логично

FIAT Coupe 16VT

Comment

При мен проблема с второто палене изчезва при употреба на 100 бензин.
                    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Принципно и при мен...., но при други колеги не им действа 100 октановия

FIAT Coupe 16VT

Comment

И аз карах само със 100 октанов досега.
                        Винаги пали от втория път. Проблема няма да е в помпата, защото като подам няколко пъти на контакт, би трябвало да качи налягането в рейката на дюзите. Уви, не се оправя така.
                        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                        Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Когато купих моята палеше от втория път и като и смених свещи ,ремъци ,ролки и маслото и почна да пали от раз. В кое точно е било проблема не знам ,но нямам проблеми с паленето вече.
                          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                          Fiat Bravo II 1.4 90hp
                          sigpic
                          Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

аз такъв проблем съм нямал никога пък винаги пали от ряз.без значение с какъв бензин е .
                            Alfa romeo GTVex
                            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                              не е в центровката проблема. на мен ми презацепваха наскоро ремъците с пети в Екстрийм и пак пали от втория път. Винаги. иначе си е екстра колата ама защо го прави нямам идея.
                              Проблема с паленето от втория път е в моторчето на празния ход Но това важи само за по старите мотори.

И айде моля ви се съобразявайте се като пишете с това с новия или стария мотор е колата щото те нямат нищо общо
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                              X